7 oktober – ett år sedan den fruktansvärda attacken

image

Det skulle bli årets gladaste dag, åtminstone för religiösa judar. Glädjen över Guds undervisning (Toran). Det blev den förfärligaste massakern på judar sedan Förintelsen, utförd av terrororganisationen Hamas från Gaza.

Mer än 1200 människor dödades och 251, även småbarn och äldre, togs till Gaza som gisslan. Ännu är 97 kvar i fångenskap! Av dem är troligen hälften vid liv.

Sedan dess har Israel varit i krig mot Hamas och terrorn i Gaza. Hamas strategi att operera bland civilbefolkningen har orsakat extra stort lidande för gazaborna.

Dagen efter attacken inledde terrororganisationen Hizbollah i Libanon egna raketbeskjutningar mot norra Israel. Dessa har pågått sedan dess. Över 60 000 israeler lever därför evakuerade från sina hem.

Sedan ett par veckor har Israel även inlett en offensiv mot Hizbollah och terrorn i Libanon.

De snabba framryckningarna i Libanon fick Iran att anfalla Israel direkt för andra gången i tisdags, 1 oktober. Trots den enorma mängden ballistiska missiler som sköts dog endast en person, en palestinier i Jeriko, och de materiella skadorna blev små.

Israel väntas svara på Irans anfall inom 72 timmar…
Gud, var inte tyst, tig inte och var inte stilla, Gud! Ty se, dina fiender larmar, och de som hatar dig lyfter huvudet. Mot ditt folk har de onda planer, de rådslår mot dem som du beskyddar. De säger: ”Kom, vi utrotar dem, så att de inte mer är ett folk och så att ingen mer tänker på Israels namn!” Ps. 83:2-5

  • Låt oss fortsätta stå upp för Guds folk och land i bön och genom att höja våra röster
  • Låt oss be att församlingen och regeringarna i Norden får insikt i vad dessa angrepp på Israel egentligen handlar om, vilket urskiljningslöst hat Israels fiender bär på, och vågar stå upp för det som är rätt
  • Vi ber att en stor väckelsevåg ska komma över hela Mellanöstern och bringa försoning mellan kusinerna, vilket i slutändan kommer att ske (Jes 19:23-25)

Be om frid för Jerusalem! Ps. 122:6

Nej, han som bevarar Israel, han slumrar inte, han sover inte. Ps. 121:4

Herren Sebaot ska välsigna dem och säga: Välsignat är Egypten, mitt folk, och Assyrien, mina händers verk, och Israel, min arvedel! Jes. 19:25